Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Masło i cukier oraz cukier z wanilia ucieramy w misce, dodajemy po jednym jajku i wszystko dokładnie wyrabiamy. Do wyrobionej masy dodajemy przesianą mąkę i sól. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie wyrabiamy drewniana łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok 3 milimetrów i wycinamy foremką ciasteczka. Gotowe ciasteczka układamy na blachę wyłożone pergaminem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią