Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, pyszne, pachnące wanilią kruche ciasteczka. Przełożone ulubionym dżemem lub powidłami smakują wyśmienicie.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, cukier puder i budyń. Połączone składniki wysypujemy na stolnicę.
Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Siekamy za pomocą noża, następnie zagniatamy i wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy kulę, którą owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu ciasta z lodówki formujemy z niego kuleczki o wielkości mniejszej niż orzech włoski ( u mnie wyszły 32 ciasteczka ).
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczamy widelcem ( dzięki temu mamy wzorek na ciasteczku :) ).
Ciasteczka ponownie należy schłodzić ( najlepiej w lodówce ) przez około 1 godzinę. Jeśli blacha nie mieści się w lodówce, można ją wynieść np. na balkon, lub do chłodniejszego pomieszczenia. Ciasteczka pieczemy 15 do 20 minut w temperaturze 200 °C ( z termoobiegiem ).
Po przestudzeniu, smarujemy płaską część ciasteczek powidłami ( lub ulubionym dżemem ) i składamy jedno z drugim. Smacznego :)