Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałe ciasteczka miodowe, które zawsze się udają. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale gwarantujemy, że zasmakują każdemu!
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 795
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 795
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Składniki
Przesiej mąkę do dużej miski. Do mąki dodaj pokrojone w kostkę masło i miód.
Oddziel białka od żółtek. Do mąki, masła i miodu dodaj żółtka i wyrób ciasto. Możesz też wyrobić ciasto w robocie kuchennym.
Owiń ciasto folią i włóż do lodówki do schłodzenia na co najmniej godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka foremkami. Wycięte ciasteczka przekładaj na blachę do pieczenia.
Rozbełtaj biało z jajek widelcem i posmaruj nim wierzch ciasteczek.
Opcjonalnie: Posiekaj migdały i posyp nimi wierzch ciasteczek.
Piecz przez około 10-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią.