Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i chilli to diabelsko dobre połączenie! Przekonajcie się i rozgrzejcie! :-)
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2407
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2407
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Mąkę, cukier, cynamon i proszek wrzucamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy zimne masło oraz chili i wyrabiamy ciasto. Dodajemy syrop klonowy lub miód oraz czekoladę i wyrabiamy jednolite ciasto. Gdyby było zbyt suche dodajemy kilka łyżek mleka. Formujemy niewielkie kulki i lekko je spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180◦C. Smacznego! :-)