Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na żółtkach są to pyszne i kruche ciasteczka. Wprost idealne do kawy. Niezwykła kruchość zawdzięczają dodaniu do ciasta ugotowanych a nie surowych żółtek. Ten mały myk nadaje ciastu niezwykłej wręcz kruchości.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje zimne masło, cukier oraz ugotowane żółtka. Zagniatam ciasto, które chłodzę w lodówce przez godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję z lodówki i wałkuje na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawam np.: gwiazdki, serduszka. Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę ciastka około 8 minut w 1870-180 stopniach(do przyrumienienia). Studzę.
Zapraszam na mojego bloga!