Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawdę bardzo mięciutkie. Można je dowolnie przyozdobić. Ja na razie robiłam przedświąteczną próbę. Myślę, że się powiodła, gdyż większość ciasteczek już zjedzona. Z podanych proporcji wychodzą cztery spore blachy ciastek.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko i nadal ucierać. Później zmielone lub drobno posiekane orzechy i jogurt. Ciągle ucierać. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Chwilę ucierać mikserem, a później wyrobić ręcznie. Zawinąć w folię i dać na dwie godziny do lodówki, aby ciasto stężało. Później przekroić je na dwie części. Łatwiej się w ten sposób rozwałkowuje.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawać foremkami dowolne kształty. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 10 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu lukier lub polewa z czekolady. Można je wtedy jeszcze przyozdobić zmielonymi orzechami. Ja tak zrobię tuż przed Bożym Narodzeniem.