Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasteczka i łatwe w przygotowaniu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Do miski przekładam masę orzechową lekko mieszam. nastepnie dodaje cukier oraz roztrzepane jajko. wszystko dokładnie mieszam ciasto zmieni swoja konsystencje bedzie bardzo geste. Wyrobione ciasto daję na stolnice i cienko rozwałkowuje grubosc jest dowolna oraz kształt ciasteczek.
wykrojony kształt ciasteczek przekładam na blache do pieczenia na której jest papier do pieczenia. Ciasteczka wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia 10-12 minut.