Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprezentuję sposób na proste i pyszne ciasteczka orzechowe. Stanowią idealny dodatek do kawy, wybornie smakują i bardzo fajnie chrupią dzięki dużym kawałkom orzeszków. Są nie tylko pyszne, ale i wartościowe odżywczo dzięki błonnikowi i zdrowym tłuszczom z orzechów. Serdecznie polecam!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do miski i utrzyj z cukrem.
Następnie dodaj masło orzechowe oraz jajko; miksuj to połączenia składników.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia; wmieszaj w masę, używając miksera na niskich obrotach.
Dodaj orzeszki; wymieszaj całość łyżką albo szpatułką do równego rozprowadzenia orzeszków w cieście.
Używając łyżeczki, wyłóż ciasteczka na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 190oC w funkcji góra dół przez 16 minut, do momentu aż brzegi ciastek będą zarumienione.
Świeżo po wyjęciu w piekarnika ciastka będą miękkie; odczekaj 5 minut i przełóż je na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Smacznego!