Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie kokosanek, zrobiłam ciasteczka orzechowe. Zamiast wiórek kokosowych, dodałam drobno posiekane, orzechy włoskie. Mam ich mały zapas :) Miałam też, zamrożone białka i tak dopasowałam, jedno do drugiego :)
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9826
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 110
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 53
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9826
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 110
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 53
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Zostawić do wystudzenia. Orzechy drobno posiekać, wsypać do wystudzonego masła. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać cukier, cały czas ubijając. Kiedy masa będzie gęsta i lśniąca, dodawać po łyżce orzechy z masłem. Po każdym dodaniu orzechów, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wykładać łyżka na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Ściągać z blaszki po wystudzeniu, bo dopiero wtedy twardnieją. Przechowywać w puszcze.