Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka owsiane"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2013
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2013
Składniki
Płatki owsiane upraż na suchej patelni, wystudź. Masło rozpuść, wystudź. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka. Wyrób ciasto ręcznie.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na nim kulki, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra.
Piecz je 25 minut w temp. 180° C. Wyjmij, wystudź. Ciastka po dokładnym wystudzeniu przechowuj w blaszanej puszce.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień