Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
W misce rozgnieść banany za pomocą widelca lub blendera. Następnie dodać płatki owsiane oraz pozostałe bakalie. ( Ciasteczka nie wychodzą dość słodkie, więc można dodatkowo dodać żurawinę, rodzynki lub inne kandyzowane owoce). Wszystko razem wymieszać a następnie dłońmi uformować ciasteczka. U mnie wyszło 14 sztuk. Uformowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu.