Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasteczka owsiane, dodatek białej czekolady czyni je jeszcze bardziej niezwykłymi, serdecznie polecam :-)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Masło z cukrem rozpuszczamy w garnuszku i pozostawiamy do wystudzenia. Rodzynki sparzamy. Do wystudzonego masła z cukrem sypiemy stopniowo mąkę i mieszamy. Dodajemy też łyżeczkę sody oczyszczonej. Dodajemy łyżeczkę cynamonu i mieszamy. Dodajemy jajko i mieszamy. Dolewamy pół szklanki mleka i mieszamy. Dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy. Dosypujemy stopniowo półtorej szklanki płatków owsianych i mieszamy. Dodajemy sparzone rodzynki, mieszamy. Białą czekoladę drobno kroimy. Pokrojoną czekoladę dodajemy do ciasta, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżkami nakładamy porcje ciasta. Powstaną dwie blachy ciasteczek. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez 15-17 minut z termoobiegiem. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Studzimy na kratce. Smacznego :-)