Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka pyszotki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder i cukier waniliowy, żółtko, sól i zagnieć ciasto. Gdy nie chce się połączyć, dodaj odrobinę śmietany lub wody. Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego ciasteczka. W połowie z nich kieliszkiem wytnij dziurki.
Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 15 minut. Marmoladę podgrzej, posmaruj nią całe ciasteczka, przykryj tymi z dziurką.
CZAS: około 45 MINUT
<strong>Pani Katarzyna Madej mieszka w Łodzi</strong>Źródło: Dobry Tydzień