Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasteczka szyszki pięknie ozdobią świąteczny stół , sprawdzą się również na Sylwestra lub poprostu do kawy.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem pudrem i szczyptą soli, dodaj jajko, olej, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zagnieść ciasto. Odrywaj od ciasta jednakowe kawałki i formuj na kształt jajka , lekko spłaszcz. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciasteczka nożem ponacinaj ukośnie paski tworząc kształt szyszki. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.