Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 11
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 275
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 11
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 275
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki , sera i miękkiej margaryny. Ciasto zawinąć w folie (lub w woreczek) i dać do lodówki na co najmniej 1 godzinę, ale można zostawić na noc. Wałkujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinamy ciasteczka i maczamy bardziej wilgotną stroną w cukrze. Ciasteczka układamy cukrem do góry. Pieczemy w temperaturze 175 stopni około 16 minut.