Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka serowe :)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1745
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 39
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1745
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 39
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i twaróg. Wszystkie składniki posiekać nożem a następnie zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 20 minut. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm i dowolną foremką lub radełkiem wycinać ciasteczka. Każde ciasteczko z jednej strony obtoczyć w cukrze. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać ciasteczka cukrową powierzchnią do góry. Piec w 180 st około 20 minut do lekkiego zarumienienia.Smacznego :)