Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z twarogu z korzenną przyprawą i śliwkowymi powidłami - czyli mieszanka świątecznych smaków i aromatów.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Zimne masło ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Twaróg rozdrabniamy widelcem. Mieszamy oba składniki. Dodajemy mąkę, jajko, sól, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Ciasto zagniatamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na około 6-8mm (w razie potrzeby podsypujemy mąką) i kroimy w prostokąty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym robimy palcem wgłębienie i nakładamy po pół łyżeczki powideł śliwkowych. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut. Studzimy. Najlepsze są następnego dnia.