Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka w pudrze"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 209
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 209
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.
W rondelku rozpuść tłuszcz razem z połamaną czekoladą.
Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj, ciągle mieszając, najpierw żółtka, a następnie czekoladę rozpuszczoną z tłuszczem.
Na koniec wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wstaw na godzinę do zamrażarki.
Ze schłodzonego ciasta zrób wałek i potnij je na kawałki jednakowej wielkości.
Z każdego kawałka zrób kuleczkę i obtocz ją dokładnie w cukrze pudrze. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku około 12 minut.
czas przygotowania 20 min, czas pieczenia ok. 12 minŹródło: Chwila dla Ciebie