Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z białym lukrem i żurawiną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Składniki
Masło posiekaj z mąką. Dodaj żółtka, sól i cukier puder. Ciasto zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, wykrój ciasteczka. W połowie z nich wytnij środki. Piecz 12 minut w temp. 180°C.
Pełne ciastka posmaruj dżemem. Nałóż na nie te z dziurką. Z cukru i wody zrób lukier. Udekoruj nim ciastka, posyp żurawiną i pistacjami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień