Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania ciasteczka bez jajek.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać jasne piwo zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 1godz. Po godzinie ciasto rozwałkować, pokroić radełkiem w kwadraty. Obrane jabłka pokroić na cząstki. Na każdy kawałek ciasta kłaść kawałek jabłka, poprószyć cynamonem, sklejać przeciwległe końce kwadratu. Układać na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp.180 stopni około 15 minut.