Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień rozpoczynam mało jesiennymi ale szybkimi i smacznymi ciasteczkami czekoladowymi z nutellą. Z drugiej strony jesienne dołki można dobrze zwalczyć czekoladą, więc może ciacha są bardziej na tą porę roku niż myślałam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zmiksować Nutellę z brązowym cukrem na gładką masę. Gdy cukier z Nutellą są dobrze połączone dodać jajka. Po wymieszaniu dodać wanilię, sodę, sól i mąkę. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Nałożyć na papier do pieczenia małe ciasteczka. Piec w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmować z blachy gdy ostygną.