Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z rodzynkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, wymieszaj. Mąkę pszenną połącz z kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i solą, stopniowo dodawaj do masy maślanej razem z aromatem waniliowym, mieszając. Dodaj rodzynki, połącz. Z ciasta uformuj kulę, owiń szczelnie folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość pół cm. Wytnij ciastka foremkami o dowolnym kształcie. Ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie