Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki rozpoczęty. Może by tak kakaowe ciasteczko z truskawką ukrytą pod warstwą zielonej bitej śmietany, polecam.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 218
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 32
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 218
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 32
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 44
Składniki
Babeczkowe ciasteczka. Suche składniki mieszamy razem, mokre oddzielnie. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto nakładamy do foremek muffinkowych. Pieczemy około 20 minut w 180-200°C. Studzimy i odcinamy górę. Ubijamy zimną śmietanę, dodając sok z limonki, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Po ubiciu mieszamy z odrobiną zielonego barwnika. Na każdym ciasteczku kładziemy po jednej truskawce, naokoło workiem cukierniczym nakładamy bitą śmietanę. Na wierzchu rozkładamy po trzy plasterki truskawek.Jemy od razu, lub po schłodzeniu.