Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka bakaliowo-mleczne"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2010
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2010
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Puszkę z mlekiem skondensowanym wstaw do gorącej wody, lekko podgrzej.
Płatki owsiane wymieszaj ze wszystkimi bakaliami. Dodaj dżem morelowy, miód, wlej podgrzane mleko skondensowane, dokładnie wymieszaj (masę możesz także zmiksować).
Dużą formę wyłóż papierem do pieczenia. Równomiernie rozsmaruj masę bakaliową. Piecz 30-35 minut w temp. 180°C. Lekko ostudź, pokrój na kawałki.
Po upieczeniu masę pokrój na kształt batoników. W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę, zanurz batoniki spodem do połowy wysokości, ułóż na papierze pergaminowym i odstaw, by zastygły. Taki pożywny batonik na pewno chętnie zjedzą dzieci.Źródło: Chwila dla Ciebie