Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka bezowe z orzechami i karmelem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 187
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 187
Składniki
Ubij białka i cukier na sztywną pianę. Ostrożnie wmieszaj do niej mielone orzechy i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Z pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij na blachę wyłożoną papierem do pieczenia około 18 okrągłych spodów.
Posyp wszystkie cukrem pudrem i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 120°C przez ok. 20 minut. Następnie obniż temperaturę do 100°C i przez 5 minut dosusz bezy.
Po upieczeniu odstaw ciastka do wystygnięcia i przygotuj w tym czasie krem. Ubij serek śmietankowy ze śmietaną kremówką, ostrożnie dolewając syrop klonowy. Następnie rób torciki, przekładając po trzy spody kremem. Dwie łyżki kremu odłóż do ozdobienia ich wierzchu.
Na koniec udekoruj ciastka według uznania. Możesz na przykład skropić je delikatnie syropem klonowym i na środku każdego położyć połówkę orzecha włoskiego.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: ok. 2,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo