Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, idealnie czekoladowe ciastka brownie ... polecam :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7274
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7274
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 163
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 355
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą, przestudzić. W Misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, Krótko zmiksować. Dodać przestudzoną masę czekoladową, znowu krótko zmiksować. Dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać łyżką. Odstawić na 10 min, aby ciasto zgęstniało. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać na nią po 1 łyżce masę czekoladową, zachowując odstępy
Piec w temp. 180 stopni ok. 8-10 min lub z termoobiegiem 8 min. Wyjąć z piekarnika i zdejmować je dopiero po wystygnięciu.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 szt. pysznych ciastek :-) Smacznego :-)