Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany dzisiaj kokosanki, bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, blacha,
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Żółkła utrzeć z cukrem pudrem do białości, z białek ubić sztywną pianę , dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Następnie wolno wsypywać wiórki kokosowe oraz bułkę tartą stale mieszając do połączenia składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub łyżeczką kłaść małe lub większe ciasteczka. Piec w 180 stopniach aż do zrumienienia ciastek i nabrania pięknego złotego koloru. Smacznego Rada ; Ciasteczka można częściowo polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą .
Ciasteczka po upieczeniu
Połączenie masy żółtkowej z ubitą pianą z białek.
Dodanie wiórków kokosowych.
Układanie ciasteczek na blasze.
Gotowe do podania.