Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia.Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę. Pieczemy około 25 minut w 180 stopni, do "suchego patyczka"
Margarynę roztapiamy w garnku, dodając kakao i cukier. Tworzymy polewę. Ciasto po wystudzeniu kroimy na dwie części. Jedną część kroimy w małe kwadraciki, a drugą przekładamy do miseczki i kruszymy. Ciasto "kwadracikowe" maczamy w ciepłej polewie i obtaczamy w kokosie,pokruszonych orzechach- kwestia smaku, odstawiamy do zastygnięcia. Do rozkruszonego ciasta dodajemy orzeszki, aromat oraz masło, formujemy kuleczki. Nasze ciasteczka mocno chłodzimy Wybornie smakują , wierzcie:-) Najlepsze są własnoręczne wykonane słodkości....