Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka owsiane z żurawiną"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Do miski dodaj miękkie masło, jajka. I całość wymieszaj. Do masła z jajkami dodaj resztę składników i wyrabiaj ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli ciasto jest płynniejsze, nakładaj ciastka łyżką, jeżeli nie, odrywaj porcję wielkości orzecha włoskiego.
Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz Piecz około 15 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Dobry Tydzień