Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka przekładane gwiazdki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Podgrzej masło z miodem, ale nie dopuść do wrzenia. Przesiej mąkę z sodą. Dodaj pozostałe . Wlej ostudzone masło z miodem i zagnieć ciasto.
Kiedy ciasto stężeje, rozwałkuj cieniutko. Foremkami wycinaj gwiazdki (połowę z dziurkami). Piecz na blasze ok. 5 min w temp. 200°C. Ostudź.
Ciasteczka posmaruj dżemem, nakryj tymi z dziurkami.Źródło: Chwila dla Ciebie