Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka ryżowo-kokosowe"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10569
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 236
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 72
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10569
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 236
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy cukier i nadal ucieramy. Oddzielamy białka od żółtek. Do masła dodajemy żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z dość gęstym już w tym momencie ciastem.
Partiami ciasta napełniamy worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i wyciskamy z niego kopczyki na natłuszczoną blachę. Jeśli nie mamy worka cukierniczego, rękami odrywamy kawałeczki ciasta, które na blasze spłaszczamy na okrągłe placuszki.
Pieczemy 12-15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 165oC lub 15-20 minut w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym do 180oC.
<strong>Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 0,20 zł.</strong>Źródło: Rewia