Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka serowe z morelami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, przesiej. Masło zetrzyj na tarce i wymieszaj z mąką. Dodaj twaróg, żółtko i cukier. Zagnieć ciasto, schładzaj przez godzinę.
Morele umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka o średnicy 10 cm. Układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Na każdym kółku ułóż trzy połówki moreli środkami do góry. Możesz je lekko posłodzić, jeśli są kwaśne.
Piecz ciastka 30 minut w temperaturze 180°C. Ciastka wyjmij, wystudź, posyp przesianym cukrem pudrem. Możesz je podawać na ciepło z owocami lub na zimno.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień