Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasteczka w kształcie kulek. Przypominają śnieżne kulki, bo mocna są obtoczone cukrem pudrem. Ciastka są kruche, a w smaku delikatnie wyczuwalny jest cynamon. Polecam je do przygotowania wspólnie z dziećmi.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem na pusztą masę, następnie dodać cukier waniliowy, cynamon, sól oraz mąkę i zagnieść ciasto. Na koniec dodać orzechy i ponownie zagnieść ciasto.
Z ciasta odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włożyć do zamrażalnika na 10 min.
Po tym czasie kulki piec 15 – 18 minut w temperaturze 180 stopni. Z wierzchu kulki mają pozostać jasne, jeśli spód będzie ciemniejszy znaczy, że kulki już są upieczone.
Ciepłe kulki obtoczyć w cukrze pudrze, następnie obtaczać jeszcze dwa razy ostudzone kulki.