Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z bazylią"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść razem w rondelku i wystudź. Opłukane listki bazylii drobno posiekaj. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj do nich rozpuszczone masło i czekoladę, bazylię oraz mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto odstaw do lodówki na dwie godziny.
Po tym czasie porób z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut w temperaturze 170 stopni.
CZAS: około 30 minut (bez leżakowania ciasta)
<strong>Pani Aneta Palka mieszka w Słupsku</strong>Źródło: Dobry Tydzień