Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo podobne do popularnych piegusek, ale zamiast kawałków czekolady są drażetki, zwane również lentylkami.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Do miski wkładamy miękką margarynę, dodajemy cukier puder i cukier wanilinowy. Ucieramy to na gładką masę. Do powstałej masy wbijamy jajka i wlewamy kilka kropel aromatu do pieczenia. Miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszane składniki dodajemy stopniowo do miski, w której miksowane były pozostałe składniki (ciągle miksując). Powstała masa powinna być bardzo gęsta.
Do miski z ciastem wsypujemy drażetki i mieszamy je dokładnie łyżką.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko je spłaszczamy. Ciastka najlepiej układać w odstępach, bo w czasie pieczenia będą trochę rosły. Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je ok. 15 minut. Z podanej porcji wychodzi ok. 23 sztuki.