Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka z musem owocowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1013
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1013
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Do przesianej mąki wsyp połowę cukru, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtko. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 min.
Do pokruszonej masy marcepanowej dodaj jajko oraz białko. Utrzyj mikserem, stopniowo dosypując pozostały cukier. Masę przełóż do rękawa cukierniczego, włóż do lodówki.
Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego serca o dwóch wielkościach (możesz do tego użyć szablon zrobiony z papieru). Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z masy marcepanowej zrób rozetki na brzegach serc. Piecz 15-20 min w temp. 175°C. Wystudź.
Każdą galaretkę rozpuść w 170 ml wrzącej wody. Kiwi obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj połowę cukru i podgrzewaj aż owoce się zagotują. Gdy owoce wystygną, zmiksuj je blenderem.
Wlej przestudzoną galaretkę kiwi, wymieszaj. Truskawki zmiksuj blenderem, dodaj pozostały cukier oraz galaretkę truskawkową, wymieszaj. Gdy masy owocowe lekko stężeją, posmaruj nimi serca i włóż do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 500 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie