Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka z płatkami owsianymi, orzechami i czekoladą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
12 dag brązowego cukru, 10 dag masła, 10 dag mąki, 8 dag płatków owsianych, 10 dag zmielonych orzechów włoskich; 10 dag startej mlecznej czekolady; jajko, sól.
Sposób przyrządzenia: Cukier zagnieć z masłem, mąką, płatkami owsianymi, orzechami, czekoladą, jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta uformuj kulę, owiń w folię, wstaw na godzinę do lodówki. Ze schłodzonego ciasta odrywaj kawałki ciasta, formuj „kopczyki”. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 12-15 min (jeśli włączysz termoobieg, piecz w temp. 150°C). Część możesz polać stopioną czekoladą.
<strong>Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,20 zł.</strong>
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa OpolskiegoŹródło: Chwila dla Ciebie