Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na coś słodkiego ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną margarynę, 1 jajko, 1 żółtko, śmietanę, 5 łyżek cukru i zagnieść na gładką masę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i szklanką lub okrągłą foremką wyciąć ciastka. Pozostałe białku utrzeć z pozostałym cukrem i posmarować nim krążki. Ziarna słonecznika wsypać do miseczki i kłaść na nich ciastka stroną posmarowaną jakiem. Lekko docisnąć by ziarna nie odpadły. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.