Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka:) krucha,rozpływa sie w ustach<mniam>
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 67
Składniki
Rabarbar:umyć,zdjąć skórke-zasypać pół szkl cukru,aby puścił sok.
Ciasto: Mąkę z margaryną-posiekać+żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto.Wyłozyć foremke wysmarowana tłuszczem. Piec10-15min w 200st.
Rabarbar odcedzamy z soku i wykładamy na upieczone ciasto. Z białek ubijamy piane ze szkl cukru oraz budyniem. Wylewamy na rabarbar. Piec aż białka zarumienieją.Mozna posypac cukrem pudrem. Smacznego!!!