Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 10 łyżek to prościutki deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odmierzyć składniki łyżką, całość zmiksować, przelać do formy, dodać ulubione owoce i upiec.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 782
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 782
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Odlej nagromadzony w misce sok. Dodaj łyżkę cynamonu. Składniki wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka, wlej olej. Składniki krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Ciasto przelej do formy, na górę wyłóż jabłka z cynamonem.
Ciasto 10 łyżek wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wystudź, przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem. Smacznego!