Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto inspirowane batonikiem bounty.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Masło miksujemy razem z przesianym cukrem pudrem, aż powstanie puch. Następnie dodajemy stopniowo roztrzepane jajka, cały czas miksując. Dodajemy połowę suchych składników i miksujemy, następnie dodajemy drugą część i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy 4 łyżki mleka i ponownie łączymy. Przekładamy do formy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 20x30 cm lub tortownicy o średnicy 26 cm. Pieczemy w temp. 175 C przez ok. 20-25 min do tzw. suchego patyczka. Mleko zagotowujemy razem z cukrem. Następnie dodajemy masło oraz kaszkę manna i cały czas mieszamy, aż zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i dodajemy wiórki kokosowe oraz aromat śmietankowy, całość łączymy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Wykładamy na jeszcze ciepłe ciasto kakaowe. Czekoladę oraz śmietankę przekładamy do rondelka i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż składniki całkowicie się połączą. Polewamy delikatnie wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzamy. Zostawiamy do stężenia. Przechowujemy w lodówce.