Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cieście jogurtowym to kolejna szybka propozycja na weekend. Robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Zamiast truskawek można dodać każde owoce. Polecam Wam z całego serca!!!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7313
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7313
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 12 łyżek mąki, 6 łyżek masła, 3 łyżek cukru i 3-4 łyżeczek cukru waniliowego (domowego) zrobić kruszonkę, zagniatać składniki do powstania grudek.
Wykonanie ciasta (z pozostałych składników): Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko i olej. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać. Gotową masę przelać na blachę wyłożoną pergaminem, ułożyć na niej umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, posypać kruszonką. Piec w 170 stopniach do tzw. "suchego patyczka" (ok. 50 minut). Posypać cukrem pudrem. Pycha!!!