Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybkie i łatwe w wykonaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10418
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10418
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Składniki
Obieramy pomarańcze, następnie trzeba odkrajać białą część skórki, posiekać w drobną kostkę i kandyzować na patelni (na szybko: wlać trochę wody, dodać skórkę, mieszając odczekać aż woda wyparuje i dodać trochę cukru pudru, chwilę posmażyć). Rodzynki i orzechy drobno posiekać, dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy i zalać kieliszkiem rumu.
Poncz: Wyciskamy sok z pomarańczy, dolewamy do niego kieliszek rumu, Nasączyć biszkopty.
Masa: miękkie masło ucieramy na gładką masę. Dodajemy masę kajmakową, następnie łyżeczką stopniowo dodajemy zaparzoną kawę i kieliszek rumu. Uważać, żeby się masa nie zważyła. Na koniec wsypujemy połowę bakaliowej mieszanki.
Przekładamy biszkopt (biszkopt, masa, biszkopt, masa) i posypujemy pozostałą częścią bakalii. Nie wiem czy to ciasto ma jakąś inną nazwę, przepis z głowy więc stąd nadałem mu taką a nie inną.