Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser bez pieczenia, jedyne co trzeba zrobić to przygotować krem budyniowy, który wzbogacam pysznymi bakaliami. Są to orzechy włoskie, mak i wiórki kokosowe. Taki smakołyk może przez chwilę zastąpić nam nawet słodki i niezdrowy batonik.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Masa podstawowa: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem i kakałem. W pozostałym mleku rozmieszać żółtka. Dodać do gotującego się mleka. Gotować do momentu zgęstnienia. Miękkie masło utrzeć na puch. Dodawać partiami zimną masę. Masę podzielić na dwie połowy. Masa orzechowa: Orzechy mielimy. Mieszamy z jedną połową masy podstawowej. Masa bakaliowa: Do drugiej połowy masy podstawowej dodajemy rodzynki, mak i pokruszone herbatniki. Masa kokosowa: Gotujemy mleko wraz z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy do momentu zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami masę kokosową. Wafle przekładamy masami. Pierwsza idzie masa orzechowa, następnie masa bakaliowa, a na końcu masa kokosowa. Chłodzimy w lodówce przez noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam przygotowane ciasto. Ozdabiam bakaliami.
Zapraszam na mojego bloga !