Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Składniki
2 szkl. mleka + cukier zagotować. Do pozostałej części mleka { ½ szkl.} dodać mąkę + żółtka i zmiksować. Następnie wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń, ostudzić. Po ostudzeniu dodać margarynę i utrzeć na gładką masę.
DODATKI: 3 paczki herbatników szkolnych, 1 paczka krakersów, 1 mleko skondensowane słodzone, ½ l śmietany 30% kremówki, tabliczka gorzkiej czekolady, 3 śmietanfix dr. Oetkera,2 łyżki cukru.
Mleko w puszce gotować około 2-3 godziny na gęsty karmel . Ubić śmietanę + cukier + śmietanfix.
UKŁADAĆ: Biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, karmel, krakersy, bita śmietana, posypka z gorzkiej czekolady.