Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe z kawałkami czekolady ( ekspresowe ) to idealne ciacho do pracy, szkoły czy szklanki mleka. Ciasto szybko się przygotowuje, nie potrzeba miksera wystarczy łyżka rózgowa lub widelec.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 26
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu i nie potrzebujemy miksera do jego wykonania. Banany obieramy i wrzucamy do miski. Rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy wszystkie składniki czyli cukier waniliowy, miękkie masło, proszek do pieczenia, zwykły cukier, mąkę pszenną i kukurydzianą oraz jajko. Całość mieszamy łyżką rózgową lub widelcem tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę. Delikatnie mieszamy. Blaszkę 24×12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do blaszki. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciasto bananowe posypujemy cukrem pudrem.