Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję jeżeli macie ochotę na pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto proste w wykonaniu i można je przygotować na różnym spodzie. Ja przygotowałam na delicjach o smaku wiśniowym, z brzoskwiniami i mandarynkami. Wyszło bardzo pyszne. Myślę że ciasto będzie smacznym deserem na wielkanocnym stole. Smacznego.
blaszka średniej wielkości, mikser, miska, trzepaczka, papier do pieczenia, garnek, łyżka,
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć delicjami galaretką do góry. Galaretki brzoskwiniowe razem z żelatyną rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. wystudzić. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem następnie stopniowo cały czas miksując dodawać galaretkę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , a następnie już nie miksują tylko trzepaczką delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć na delicje górę wyrównać, włożyć do lodówki na 30 minut. W między czasie galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml. przegotowanej gorącej wodzie. Ciasto wyjąc z lodówki , rozłożyć na cieście odsączone z zalewy połówki brzoskwiń , ułożyć brzuszkami do góry, a dookoła ułożyć cząstki mandarynek, zalać tężejącą przezroczysta galaretką , ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.
Ciasto gotowe do krojenia.
Ciasto po rozkrojeniu.
Ciasto przygotowane do wypełnienia galaretką przezroczystą.