Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, syp porcjami cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Zmniejsz obroty do minimum. Wsyp mąkę ziemniaczaną, wiórki, wlej sok z cytryny. Wsyp musli i wymieszaj.
Blachę (28x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Posyp pokruszonymi waflami. Na nich rozłóż równo masę bezową. Wyrównaj wierzch.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 160°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż ciasto ostygnie.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Relaks