Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na bazie serka mascarpone z dodatkiem orzeszków, polane czekoladą, które przygotujesz w 30 minut.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20729
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5218
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20729
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5218
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 88
Składniki
1. Dno tortownicy wykładasz namoczonymi w mleku herbatnikami.
2. Do naczynia miksującego przekładasz serki mascarpone, wlewasz śmietanę ( 550 ml), wsypujesz cukier puder i miksujesz około 5 minut. 3. Połowę masy wykładasz na ciastka, przykrywasz pozostałymi ciastkami.
4. Herbatniki smarujesz masą kajmak, układasz pozostałą masę mascarpone. 5. Masę posypujesz orzeszkami.
6. Czekoladę rozpuszczasz ze śmietaną ( 50 ml) i polewasz orzeszki. 7. Ciasto chłodzisz w lodówce 2 godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.