Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne i smaczne ciasto z dodatkiem truskawek, które u mnie zniknęło bardzo szybko;)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 519
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 519
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Te pierwsze ubić na sztywno, następnie dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru stale miksując. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wsypywać po trosze mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu wlać olej i całość dokładnie połączyć.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i poukładać połówki umytych i pozbawionych szypułek owoców.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 35-40 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!